Kamerplanten top vijf

Ter inspiratie hebben wij een kamerplanten top vijf voor u samengesteld, want u kunt nooit genoeg kamerplanten in de woonkamer hebben staan!

Het belang van kamerplanten

Kamerplanten zijn onmisbaar voor ieder interieur. Het zijn namelijk de beste sfeermakers die er zijn. Bij elke stijl is er wel een geschikte kamerplant te vinden; of u nu een klassieke woonkamer, een moderne woonkamer of een industrieel getinte woonkamer heeft. Maar kamerplanten zijn niet alleen goed voor de uitstraling van uw woonkamer. Ze zijn ook essentieel voor een gezond binnenklimaat:

  • Doormiddel van fotosynthese voegen planten zuurstof toe aan de lucht. Een tekort aan zuurstof kan allerlei gezondheidsklachten veroorzaken, zoals terugkerende hoofdpijn en zelfs longproblemen.
  • Kamerplanten zuiveren de lucht van schadelijke stoffen. Er is een groep kamerplanten die hier heel goed in is: de luchtzuiverende kamerplanten. De planten nemen schadelijke stoffen op via de bladeren en breken deze af. Wanneer u een beter binnenklimaat wilt, is het dus een goed idee om een luchtzuiverende kamerplant aan te schaffen.
  • Kamerplanten verhogen ook de luchtvochtigheid. Een droge lucht kan slecht zijn voor uw gezondheid.

We isoleren onze huizen tegenwoordig steeds beter, waardoor we sneller te maken hebben met een droge lucht en te weinig zuurstof in onze kamers. Kamerplanten worden dus steeds belangrijker. Zet niet alleen uw woonkamer, maar ook uw slaapkamer vol met planten. Een goede kamerplant voor in de slaapkamer is bijvoorbeeld de ananasplant; de antisnurkplant!

#1 De lepelplant

De Lepelplant is een uitstekende luchtzuiveraar en staat mede daarom op de eerste plaats. De plant heeft een volle bos groene bladeren en zorgt dus voor een frisse uitstraling van uw woonkamer. Boven de groene bladeren steken witte vaantjes uit; dit zorgt voor een origineel effect. Deze witte schutbladeren zijn niet de bloemen, want die zitten piepklein op de kolf. Zorg altijd dat de kluit van uw lepelplant vochtig blijft; anders gaan de stelen zielig hangen. Een scheutje water kan dan wonderen doen. Volgens de NASA Clean Air Studie behoort de lepelplant tot de luchtzuiverende planten. De lepelplant staat bekend als vredestichter; de witte bladeren staan namelijk symbool voor de witte vlag die een wapenstilstand aangeeft.

Bestel uw lepelplant nu in de webshop.

Lepelplant, top vijf kamerplanten

#2  Ananasplant

We noemden het al even: de ananasplant is een antisnurkplant! Hij geeft namelijk als een van de weinige planten ’s nachts zuurstof af. Daarnaast stoot de plant een luchtwegverwijdende geur en het ontstekingsremmende enzym bromeliane uit. Deze eigenschappen zorgen er samen voor dat het snurken stopt. Probeer het eens uit! De ananasplant staat in onze top vijf vanwege zijn hoge decoratieve waarde. Zijn siervrucht pronkt hoog boven de plant. Verwar deze mini ananas niet met een ananas die u in de winkel koopt; ze zijn niet eetbaar. Vermeerder de ananasplant door de jonge plantjes die aan de voet van de moederplant groeien te verpotten of snijdt het bovenste gedeelte van de ananas af, laat deze een paar dagen drogen en stop deze dan in potgrond of stekgrond vermengd met zand.

Ananas plant, kamerplanten top vijf

#3 Orchidee

Wie kent hem niet; de orchidee. Door zijn immense populariteit heeft deze plant een plekje veroverd in onze kamerplanten top vijf. De orchidee staat bekend om zijn imposante bloemen en kleurendiversiteit; er bestaan zelfs orchideeën die meerdere kleuren hebben. De plant komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië en Australië en groeit daar vooral in bomen en spleten in rotsen of op sterk luchtdoorlatende grond, zoals humus. Wij houden vooral de soort Orchidee Phalaenopsis, omdat deze heel vaak bloeit. U geniet dus bijna het hele jaar door van de orchidee! Geef de orchidee eens per week een scheut water. Zorg er voor dat u het niet te nat maakt.

Bestel uw orchidee direct in de webshop.

Orchidee, kamerplanten top vijf

#4 Medinilla

Deze kamerplant is zeer opmerkelijk door zijn uiterlijk. De plant komt van oorsprong uit Zuidoost Azië en het tropische gedeelte van Afrika en behoort tot de Malastomataceae familie. De Medinilla behoort tot de epifyten: planten die groeien op de takken van een boom zonder hier voedingsstoffen aan te onttrekken. De stengels van de plant zijn vierkant en voelen als een kurk. De bladeren van de Medinilla komen uit deze stengels. De bloemen hebben een bijzondere ovale vorm als ze dicht zijn en zijn rood gekleurd. Als de bloemen uitkomen ziet de plant er echt prachtig uit. Deze kamerplant fleurt uw hele woonkamer in z’n eentje op! De bloeiperiode is in tegenstelling tot veel andere planten in de winter. De bloemen zijn tijdens de bloeiperiode altijd erg zwaar; pas dus op dat de medinilla niet omvalt of verstevig hem eventueel met stokjes. Ontstaat er witte uitslag in de vorm van poeder op het blad? Dit zijn groeisuikers die de plant aanmaakt tijdens de bloeiperiode; ze zijn niet schadelijk voor de plant. Geef de medinilla niet te veel water. Extra plantenvoeding is niet nodig.

Medinilla, planten top vijf

#5 Gatenplant

De gatenplant komt uit Midden- en Zuid-Amerika. Deze tropische klimplant kan erg hoog klimmen en dit geeft een origineel effect aan uw woonkamer. De plant dankt zijn naam aan zijn bladeren, waar gaten inzitten. Maar wees gerust, het lijkt niet alsof de plant is aangevreten door insecten. De plant heeft weinig water nodig en het maakt niet uit op welke plaats hij staat. Voeg wel eens in de twee weken wat plantenvoeding toe. Kom langs in ons tuincentrum voor ons assortiment kamerplanten!

Gatenplant, top vijf kamerplanten

Nieuwsbrief