Bestrijdingsmiddelen

Jouw tuinplanten, gazon of moestuin beschermen met bestrijdingsmiddelen van Tuincentrum Oosterhout? Dat kan! Bij ons in het tuincentrum vind je een ruim aanbod bestrijdingsmiddelen van diverse merken en voor diverse doeleinden.

Open filters Sluit filters

Verfijn resultaten

Bestrijdingsmiddelen in overvloed

Bestrijdingsmiddelen zijn er in overvloed, maar voordat je overgaat tot het bestrijden van luizen, rupsen en ander ongedierte kun je jezelf afvragen of de plant wel op een goede plaats staat. Een plant die al niet lekker groeit, staat vaak op een verkeerde plek. De grond kan bijvoorbeeld te nat of te droog zijn of de standplaats is voor deze plant wellicht te zonnig of te donker. Mocht je desondanks de beestjes te lijf willen gaan, lees dan goed de gebruiksaanwijzing en laat je dan goed voorlichten door de medewerkers van Tuincentrum Oosterhout. Je kunt ook bij ons terecht voor bestrijdingsmiddelen tegen mollen, muizen en groter ongedierte.

Bestrijdingsmiddelen tegen onkruid

Planten die als ongenodigde gasten in het gazon voorkomen, worden onkruid genoemd terwijl het gewoon inheemse planten zijn. In de borders kan het 'onkruid' geschoffeld worden, maar in het gazon is dat een stuk moeilijker. Daarom worden er bestrijdingsmiddelen gebruikt die door middel van korrels of in vloeibare vorm verwerkt kunnen worden. Een ander hardnekkig onkruid is mos. Mos zien we vaak in gazons die in de schaduw liggen of waar de grond te zuur is. Je kunt bij Tuincentrum Oosterhout een grondanalyse aanvragen met daarbij een aangepast bemestingsadvies. Een tip van ons: bij zure grond wil kalk ook nog weleens helpen. 

Bestrijdingsmiddelen voor tuin en planten vindt u bij GroenRijk Oosterhout

Bestrijdingsmiddelen tegen schimmels

Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmelziekten. Wij hebben enkele bekende schimmelziektes op een rijtje gezet:

  • De bekendste is 'meeldauw' die de plant bedekt met een laagje wit schimmelpluis. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel over op andere planten. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmeren en soms ten grond richten. 
  • Een andere schimmelsoort is 'roest'. Deze is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant komen geelbruine vlekken en in de herfst komen er zwarte, verkleurende puistjes zo groot als een speldenknop. 
  • Als laatste voorbeeld hebben we 'sterroetdauw' Dit wordt ook wel 'blackspot' genoemd en zien we vooral op rozen. Preventief spuiten in maart is aan te bevelen. Aangetaste delen van de planten moeten worden verwijderd.

Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de verschillende schimmelziekten. Kom gerust eens langs bij Tuincentrum Oosterhout voor tips en advies om de ziektes zo snel mogelijk te bestrijden.

Kom voor bestrijdingsmiddelen naar Tuincentrum Oosterhout

Voor bestrijdingsmiddelen tegen schimmels, onkruidbestrijding of middelen voor gewasbescherming ben je bij Groenrijk Oosterhout aan het juiste adres. In ons ruime assortiment is er voor ieder doel wel een bestrijdingsmiddel te vinden. Kom dus vooral eens langs bij ons tuincentrum en laat je adviseren welk bestrijdingsmiddel voor jouw doel geschikt is. In ons tuincentrum heb je meer dan 13.000 m2 winkelplezier waar je zeker de bestrijdingsmiddelen zult vinden die je zoekt. Daarnaast zijn wij ook nog een bloemist, vijverspecialist, dierenwinkel en kunt bij ons heerlijke koffie drinken of een lekker broodje eten bij De Proeftuin.

Nieuwsbrief