Kamerplanten

Ons tuincentrum in Oosterhout is gespecialiseerd in kamerplanten. Of je nu op zoek bent naar grote kamerplanten of kleine kamerplanten wij bieden je een ruim assortiment vers van de veiling aan. Bekijk onze kamerplanten top vijf!

Grote kamerplanten kopen

Bij grote mooie kamerplanten kun je denken aan een Palm, Cactus of een Yucca, bij bloeiende kamerplanten kun je denken aan de altijd mooie en gemakkelijk te onderhouden orchidee. Tot slot hebben wij leuke kleine plantjes voor in huis zoals vetplantjes, calanchoe, peperomia of de Anthurium. Tevens bieden we ook leuke arrangementen aan. In ons tuincentrum in Oosterhout hebben wij diverse combinaties gemaakt van potten en planten voor jouw inspiratie. Wil jeeen oude pot van huis voorzien van een mooie plant? Dat kan ook maak gebruik van de oppot service in ons tuincentrum nabij Breda, Dongen, Kaatsheuvel, Waalwijk, Raamsdonksveer, Teteringen, Hank, Nieuwendijk, Prinsenbeek en Tilburg.

Open filters Sluit filters

Verfijn resultaten

Zo geniet je extra lang van je kamerplanten:

Door de kamerplanten te voorzien van goede zorg, gaan ze zo lang mogelijk mee. Op die manier kun je gedurende lange tijd van je planten genieten. Dat is natuurlijk wel zo leuk! Er zijn veel verschillende kamerplanten soorten, zoals kamerplanten groot, kamerplanten voor in de schaduw en luchtzuiverende kamerplanten. Bekijk hieronder onze verzorgingstips voor diverse soorten kamerplanten:

1. Voor de groei heeft de kamerplant licht nodig

Planten kunnen niet zonder daglicht maar de volle zon moet voorkomen worden. Let er op dat de plant niet te dicht bij het raam staat want dan kunnen de bladeren van de kamerplant verbranden. Cactussen en vetplanten zijn zeer sterk en kunnen vanwege hun cultuurachtergrond goed in de volle zon staan. Over het algemeen kun je zeggen dat planten met een gekleurd blad meer licht nodig hebben dan volledig groene kamerplanten.

2. Water, niet te veel maar ook niet te weinig!

Planten hebben water nodig, dat is een feit. Hoeveel is voor iedere plant net even anders. Geef de kamerplant water als de kluit droog is geworden. Eens in de week is in veel gevallen voldoende. Het beste kun je de plant water geven op kamer temperatuur, dus niet gelijk koud uit de kraan. Kijk na een uur of er water is blijven staan in het lekschaaltje, gooi het overtollige water weg om rotting te voorkomen. In het voorjaar en in de zomer moet je de kamerplanten meer water geven dan tijdens de wintermaanden, dat komt omdat planten in de winter in een ruststand komen.

3. Potgrond die past bij de kamerplant

Door een potgrond soort te kiezen die past bij de plant verleng je de levensduur. Denk hierbij aan speciale potgrond voor orchideeën en cactussen. Wij verkopen potgrond van onder andere ons eigen merk en Pokon.

4. Plantenvoeding

Om de groei en bloei te bespoedigen kun je de plant voorzien van plantenvoeding. Het is namelijk zo dat verse potgrond voeding bevat voor de eerste twee maanden, daarna is bijmesten met plantenvoeding een aanrader. In ons tuincentrum vind je Universele voeding en Speciale plantenvoeding. Er bestaan ook tabletjes met langzaam werkende meststoffen, deze doe je eens per jaar in de potgrond van je kamerplant. Aan te raden is om dit tabletje in het voorjaar in de potgrond te duwen, dat is de periode dat de kamerplant de voeding extra hard nodig heeft.

5. Verpotten van kamerplanten

Het voorjaar is de tijd om kamerplanten te verpotten. Het is heel duidelijk te zien wanneer een plant toe is aan een grote pot, letterlijk de plant groeit er bijna uit en verliest aan vitaliteit.  In het geval je een jonge plant hebt is het aan te raden dit ieder voorjaar te doen! Grote kamerplanten die niet veel meer groeien hebben er genoeg aan eens om de twee à drie jaar verpot te worden. Strooi onderin de pot een laagje met hydrokorrels, zodat de wortels van de plant niet in water of natte aarde blijven staan. De Hydrokorrels zuigen overtollig vocht op en hiermee voorkom je dat er rotting ontstaat onderin de pot. Omdat de kluit nu in een grotere pot zit zul je wat aarde moeten toevoegen en je bent klaar met het verpotten.

6. Extra verzorgingstip voor de bloeiende kamerplant

Haal uitgebloeide bloemen uit de kamerplant. Dat spaart energie en het zet de plant aan tot de ontwikkeling van nieuwe bloemen. Je kan dit zien als een soort knipbeurt voor de plant, door de oude bloemen eruit te halen, zullen er weer mooie nieuwe bloemen groeien. 

Kamerplanten kopen in de buurt bij Tuincentrum Oosterhout

Naast het grote assortiment kamerplanten hebben wij ook diverse soorten potgrond en voeding voor planten. Zo kun je kiezen uit grondsoorten speciaal voor orchideeën, cactussen of varens. In de potgrond speciaal zitten extra voedingsstoffen die er voor zorgen dat de planten een extra impuls krijgen. Wil je sterke en gezonde planten? Dan is het zaak de planten extra voeding te geven. Wij verkopen voeding voor diverse planten van onder andere het merk Pokon en Eco style. Ook voor het bestrijden van ongedierte op planten hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen. Wij hebben iedere week een nieuwe aanbieding met goedkope kamerplanten. Heb je advies nodig? Je kunt altijd contact met ons opnemen. Ons tuincentrum is goed te bereiken vanuit onder andere Breda, Dongen, Kaatsheuvel, Waalwijk, Raamsdonksveer, Teteringen, Hank, Nieuwendijk, Prinsenbeek en Tilburg. Graag tot snel bij de afdeling kamerplanten van Tuincentrum Oosterhout

 

Nieuwsbrief