Bloempotten

In ons tuincentrum in Oosterhout vind je talloze bloempotten en plantenbakken voor binnen en buiten.

Open filters Sluit filters

Verfijn resultaten

Soorten bloempotten &  plantenbakken

Bloempotten zijn er in alle soorten vormen, maten en kleuren. Van kunststof, van glas, van keramiek, mandwerk en meer potten die in combinatie met een kamerplant een prachtig geheel vormen. De keuze in potten en manden is groot. Geglazuurde potten hebben het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in de roodstenen (terracotta) potten. In de terracotta potten zit veel kwaliteitsverschil, de goedkopere soorten zijn vaak poreuzer dan de duurdere goed doorgebakken bloempotten. In de winter kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen. Vraag daarom deskundig advies aan één van onze medewerkers.

Hangpotten voor binnen en buiten

Ook zijn er bloempotten met haken of kettingen zodat ze opgehangen kunnen worden. Ideaal voor de zogenaamde hanging baskets. De hangpotten zorgen voor bijzondere effecten op hoogtes waar je niet zo snel groen en bloemen verwacht. En dat sluit goed aan bij de huidige stijltrend van semitransparante materialen en planten met een afwijkende uitstraling. 

Wij verkopen zowel binnen- als buitenpotten van merken als Elho en Capi. Kom langs in Oosterhout, onze medewerkers vertellen je meer over de voordelen van deze bloempotten én de garantie die u hierop heeft. 

Elho bloempotten en plantenbakken Capi bloempotten en plantenbakken

Hoe kies je nu echt de juiste pot?

In elk potje past een plantje. Maar niet elk plantje past in elk potje en niet elk potje past bij elk plantje. Hoe kies je dan de juiste pot uit? Het is eigenlijk vrij simpel: Bij veel bloempotten komt de diameter ongeveer overeen met de hoogte, iets wat de meeste planten fijn vinden. Sommige plantensoorten, zoals rozen, laten liever hun wortels in de diepte groeien en voelen zich meer thuis in hoge, smalle potten. Een buxus wortelt zich juist meer op het oppervlak, waardoor een lage en brede pot een goede keuze is. Luister bij het kiezen van een pot dus ook naar de behoeften van de plant en ga altijd even na welke vorm van een pot het meest geschikt is. Ook is het belangrijk om te kijken of de pot onderin een gaatje heeft; zodoende kan overtollig water dan gemakkelijk weglopen en zo blijf de plant de juiste hoeveelheid water binnen krijgen.

Potten & verpotten

Wanneer je een plant in een pot gaat plaatsen en de wortels bijvoorbeeld erg droog zijn, doe je er goed aan om de kluit even helemaal in water onder te dompelen. Vul de pot onderin zo'n een derde met grind of hydrokorrels. Reservewater blijft hierin hangen en overtollig water wordt langzaam afgevoerd. Vul de pot vervolgens met een laagje potgrond en plaats de plant hier bovenop. Let op: boven de kluit moet nog ongeveer twee centimeter pot zitten. Vul de rest van de pot nu helemaal op met potgrond en druk het niet te stevig aan. Merk je na verloop van tijd dat de pot te klein wordt voor de plant? Kies dan een pot die zo'n drie tot vijf centimeter groter is in zowel de breedte als hoogte en voer dezelfde stappen uit. 

Nieuwsbrief