Moestuin

  Wilt u zelf starten met het aanleggen van een moestuin en of kruidentuin? Wij vertellen u graag hoe u kunt beginnen met uw eigen moestuin!

  De meeste moestuin plantjes zijn éénjarige planten, dit betekent dat het plantje in het zelfde jaar geplant en ook geoogst moet worden. Planten die oorspronkelijk uit een warm klimaat komen, zoals pepers, citroenen en courgettes, kunnen het beste binnenshuis voorgezaaid worden. Voorzaaien kan in een heleboel verschillende soorten moestuinbakken. Het bekendst zijn de kleine, bruine turfpotjes en de kleine plastic kweekbakjes met een doorzichtige deksel. Zoek voor de bakjes naar een lichte en warme plek in huis. Bijvoorbeeld op de vensterbank of eventueel in een serre. Vul het bakje met een grond die een fijne structuur heeft zodat de kans klein is dat de worteltjes beschadigen.

  Uw eigen moestuin of kruidentuin beginnen

  • Maak een moestuinplan, wanneer kunnen welke plantjes gezaaid en geoogst worden? Dit kunt u doen aan de hand van de zaaikalender
  • Zoek een lichte plek uit, met minimaal 6 uur zonlicht per dag
  • De meeste kwekers planten de moestuinbak in vierkanten, bedenk van te voren goed wat er straks zal worden geoogst 
  • Gebruik een speciale grondmix voor in je moestuinbak die is verrijkt met compost en vermiculiet. 

  Lees alle Pokon tips in het Pokon Moestuin Magazine:

  Moestuin aanleggen Pokon

  Verticaal moestuinieren

  Heeft u geen ruimte om een moestuintje te beginnen in de tuin? Wellicht heeft u wel een leeg muurtje of een lege schutting? Groenten, kruiden en fruit kunnen ook gemakkelijk verticaal gekweekt worden. Binnen korte tijd hangt er aan uw muur of schutting een heerlijke oogst!

  Heeft u nog vragen of de juiste producten nodig? Wij beantwoorden uw vragen en helpen u bij het vinden van de juiste producten in ons tuincentrum. Klik hier voor onze adresgegevens en openingstijden.

  Nieuwsbrief
  Nieuwsbrief