De ananasplant

Op zoek naar een ananasplant? Bij Tuincentrum Oosterhout nabij Breda en Dongen koopt u bijzondere kamerplanten, zoals de ananasplant. Het is geen geheim dat kamerplanten goed zijn voor de gezondheid, maar de ananasplant, of ‘Corona’, heeft wel een heel bijzondere bijwerking. Ontdek wat deze plant u allemaal te bieden heeft!

De decoratieve ananasplantPrachtige ananasplanten

De ananasplant heeft een hoge decoratieve waarde. Dit komt door de siervrucht die door de plant wordt gedragen. De ananasplant pronkt met zijn siervrucht door hem hoog boven zich uit te laten steken. Deze ananas is niet dezelfde als de ananas die u in de supermarkt koopt. Die is namelijk wat groter en donkerder. Eet de ananas dan ook niet op; het is puur decoratief. Helaas sterft de ananasplant af zodra deze is uitgebloeid. U kunt er maximaal zes maanden van genieten, maar het is het zeker waard! U kunt de ananasplant gelukkig wel makkelijk vermeerderen. Op twee manieren:

  • De moederplant vormt jonge plantjes aan de voet en deze kunt u weer oppotten. Na een tijdje heeft u dan weer een volwassen ananasplant, maar dit duurt wel even.
  • Een tweede manier om de ananasplant te vermeerderen is door het bovenste gedeelte van de vrucht af te snijden, een paar dagen in te laten drogen en deze dan in stekgrond of potgrond vermengd met een beetje zand te plaatsen. Houdt u wel van een experimentje? Probeer dit dan ook eens met een normale ananas uit de supermarkt.

Zo heeft u toch wat langer plezier van uw ananasplant. Heeft u nog vragen? Kom langs bij Tuincentrum Oosterhout nabij Breda en Dongen en onze deskundige medewerkers helpen u graag verder. 

Het geheim van de ananasplant

Maar wat is nou het geheim van de ananasplant? Hij geeft u uw nachtrust terug! De plant helpt namelijk tegen snurken. Heeft u dus veel last van een snurkende partner of heeft uw partner juist last van ú? Zet een ananasplant in de slaapkamer en het probleem is opgelost! Hoe doet de plant dit eigenlijk? In tegenstelling tot andere planten geeft de ananasplant ’s nachts zuurstof af. Daarnaast stoot de plant een luchtwegverwijdende geur en het ontstekingsremmende enzym bromeliane uit. Deze eigenschappen zorgen er samen voor dat het snurken stopt. Probeer het eens uit en laat ons weten of het heeft gewerkt!

Ananasplant in het wild

Hoe verzorgt u de ananasplant?

De ananasplant is dus een goede plant voor in de slaapkamer, maar u moet er wel voor zorgen dat de plant op een lichte plaats staat. Zet hem anders overdag op de vensterbank in uw woonkamer en ’s nachts naast uw bed. De ananasplant staat niet graag de hele dag in de volle zon of in de droge lucht van een verwarming, dus houdt daar ook rekening mee bij het uitkiezen van zijn standplaats. Geef de plant eens per week water via zijn hart (in het midden). Spuit hem ook meteen lekker nat met de plantenspuit, want de ananasplant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Pas wel altijd op dat de kluit niet doorweekt raakt. Het toevoegen van extra plantenvoeding is niet nodig.

Andere bromeliasoorten

De bromeliafamilie is groot, bijzonder en kleurrijk. De ananasplant is maar een van de vele bromelia's waar u uit kunt kiezen. Wat denkt u bijvoorbeeld van de Aechmea. Dit is echt dé eyecatcher van uw living. De witte, roze en paarse kleuren geven de plant namelijk een magisch uiterlijk! Maar ook de Tillandsia, Multiflora, Guzmania of Vriesea is zeker de moeite waard om eens te bekijken. Bromelia's worden steeds populairder in de Nederlandse woonkamer en wij begrijpen wel waarom!

Kom voor de ananasplant naar Tuincentrum Oosterhout nabij Breda en Dongen

Overtuigd van de decoratieve en functionele ananasplant? Kom snel naar Tuincentrum Oosterhout en zoek een mooie ananasplant uit. Op = op!

 

Tuincentrum Oosterhout
Damweg 7
4905BS Oosterhout
 

Telefoonnummer: 0162-451852
info@tuincentrumoosterhout.nl

 

Nieuwsbrief