Tuin

Bij Tuincentrum Oosterhout nabij Breda vind je alles voor de tuin of het balkon. Van tuinplanten, bloempotten, tuinmeubelen, barbecues, tuinverlichting, tuingereedschap en vijvers.

Open filters Sluit filters

Verfijn resultaten

Wat je verder kan vinden in onze tuinwinkel

Daarnaast vind je ook nog een tuinassortiment van de volgende categorieën:

 • Verschillende soorten bestrating
 • Alles voor het gazon
 • Graszoden voor een topprijs
 • Tuinhout van kwaliteit
 • Super tuinhuizen
 • Gasflessen in verschillende maten

Advies over de tuin

Als je geen ervaren tuinierder bent, is het logisch dat je niet over alles weet te beslissen. Daarom zijn er in ons tuincentrum nabij Breda op iedere afdeling specialisten aanwezig die je graag adviseren. Twijfel dus zeker niet om al je vragen over de tuin te stellen bij een van onze medewerkers! En misschien helpen de volgende tips je sowieso al op weg:

 1. Wat voor een tuin wil je? 
  De eerste tip is om van tevoren na te denken wat voor een tuin je wilt. Welke uitstraling is gewenst? Landelijk, modern, klassiek? Hoeveel wil je beplanten en hoeveel wil je bestraten? Ga je voor planten of juist voor een groen gazon? Misschien weet je niet direct overal de antwoorden op, maar toch is het goed hier alvast over na te denken en bijvoorbeeld uit te sluiten wat je in ieder geval niet wilt. 
  tuin groenrijk oosterhout breda
   
 2. Zorg voor de basis
  Voordat je aan de slag gaat met de tuin, zorg voor een goede basis. Zorg voor goed tuingereedschap en een opgeruimde tuin waarin je zo aan de slag kunt. 
  tuin groenrijk oosterhout breda
   
 3. Groene vingers komen vanzelf
  Begin zeker met planten die weinig onderhoud benodigen en bijvoorbeeld winterhard zijn. Welke dat exact zijn, kun je natuurlijk vragen bij ons tuincentrum. Of neem eens een kijkje in onze plantengids. 
  tuin groenrijk oosterhout breda
   
 4. Vermijd onkruid
  Onkruid is een akelige bijkomstigheid in de tuin. Om dit te voorkomen kun je op sommige plaatsen kiezen voor groene bodembedekkers zodat onkruid niet opvalt. Maar onderhoud jouw tuin ook zeker met het juiste gereedschap en bestrijdingsmiddelen zodat het vermijden en verwijderen van onkruid je gemakkelijk af zal gaan. 
  tuin groenrijk oosterhout breda
   
 5. Hoe ga je de tuin afscheiden?
  Indien je nog geen tuinafscheiding hebt, is het handig erover na te denken hoe je dit gaat doen. Er zijn namelijk ook weer verschillende mogelijkheden voor. Dit kan bijvoorbeeld door een natuurlijke afscheiding in de vorm van een heg of klimplant. Maar je kunt ook kiezen voor schutting zonder planten. Ook daarbij kunnen we je helpen in ons tuincentrum nabij Breda! 
  tuin groenrijk oosterhout breda
   
 6. Plantenbakken zijn altijd goed!
  Als je houdt van overzicht in de tuin, of misschien nog helemaal niet zo goed weet wat je wilt, zijn plantenbakken altijd een goed plan. Plantenbakken zijn namelijk makkelijk te onderhouden en te verplaatsen. 
  tuin groenrijk oosterhout breda
   
 7. Denk na over zon / schaduw in de tuin
  Om te bepalen wat je nodig hebt in de tuin, is het goed te bekijken hoeveel zon en schaduw je in de tuin hebt. Houd er ook rekening mee dat dit verschilt per seizoen door de stand van de zon. Aan de hand van de hoeveelheid zon / schaduw in de tuin bepaal je bijvoorbeeld wat voor een soort planten er het best zullen groeien, welk graszaad het beste groeit en of een parasol aanschaffen verstandig is. 
  tuin groenrijk oosterhout breda

Kom voor al de benodigdheden voor in de tuin naar Tuincentrum Oosterhout nabij Breda

Waar je ook naar op zoek bent voor in de tuin, bij ons tuincentrum in Oosterhout nabij Breda kunnen we je helpen. Je vindt er een ruim assortiment met tuinproducten van verschillende kwalitatieve merken en gespecialiseerde medewerkers die je graag adviseren. Vragen over de tuin? Kom langs in ons tuincentrum of neem contact op. Bekijk onze openingstijden. 

Nieuwsbrief