Vaste planten

Vaste planten kunnen eigenlijk niet ontbreken in de tuin. Vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terugkomen. In het najaar sterven ze af en in het voorjaar komen ze weer in vol ornaat tevoorschijn. Veel voorkomende vaste planten zijn:

  • Primula
  • Blauwe ster
  • Duizendblad
  • Stokroos

Vaste planten zijn misschien wat duurder bij het aankopen, maar uiteindelijk is het een goede investering en zorgen ze voor een prachtige basis in de tuin. Het assortiment vaste planten bij ons in het tuincentrum in Oosterhout is groot. In de zomer bieden wij ook mooie grote vaste planten aan. Deze soorten zijn natuurlijk ideaal om een lege plek in de tuin mee op te vullen. Benieuwd naar de diverse soorten vaste planten? Kom langs bij Tuincentrum Oosterhout!

Open filters Sluit filters

Verfijn resultaten

Vaste planten in de tuin vermenigvuldigen? Dat kan!

Je kunt vaste planten in het najaar scheuren of vermenigvuldigen. Dit klinkt misschien gek, maar zo wordt dat genoemd. Hoe ga je te werk? Met een scherpe spade snijd je er een stuk af. Let er op dat bij de oudere planten de houtachtige kern vaak wordt afgestoken, zodat er een jonge frisse plant overblijft. Op deze manier kun je vaste planten gemakkelijk vermenigvuldigen. Wil je meer weten over het vermenigvuldigen van vaste planten in de tuin? De medewerkers van Tuincentrum Oosterhout kunnen je hier alles over vertellen. Kom dan langs in ons tuincentrum in Oosterhout. Onze medewerkers geven je graag tips!

Vaste planten, wat zijn dat nu eigenlijk precies? - Vaste Tuinplanten

Geef sfeer in de tuin met een border met vaste planten

Een border is ideaal om een aantal vaste planten bij elkaar te zetten. Voordat je besluit om een border in de tuin te nemen, is het belangrijk om te weten op welke plek je deze wilt. Dit kan een plek zijn met veel zon, of juist weinig zon. Als je weet hoeveel uren zon er op deze plek zijn, kun je vaste planten uitzoeken die hier tegen kunnen. Het leukste is een border waar aan de voorkant kleinere planten staan, en achteraan grotere. Wat het leuke is aan een border, is dat je planten kunt kiezen die verschillende bloeitijden hebben. Zo kun je er zelfs voor zorgen dat je gedurende het hele jaar een bloeiende border hebt. Daar wordt iedereen toch blij van? Bij Tuincentrum Oosterhout kun je allerlei planten en producten vinden om de border met planten te kunnen onderhouden en verzorgen.

Vaste planten koop je bij Tuincentrum Oosterhout

Voor een ruim aanbod aan vaste planten kom je naar Tuincentrum Oosterhout nabij Breda en Raamsdonskveer. Wij helpen je graag bij de aankoop van één of meerdere vaste planten. Heb je nog specifieke vragen over beplanting of misschien over een specifieke tuinplant die je graag zou willen planten? Vraag het dan aan een van onze medewerkers in ons tuincentrum, zij helpen je graag verder. Wanneer je langskomt in ons tuincentrum, kun je ook meteen de rest van de tuinplanten afdeling bekijken, met onder andere heesters, rozen, klimplanten en in het voorjaar vind je bij ons ook éénjarige planten. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder de route naar Oosterhout en dan zien we je hopelijk snel in onze winkel.

Nieuwsbrief