Eenjarige planten

Eenjarige planten zijn planten die een hele zomer lang zullen bloeien, maar daarna afsterven. Wanneer het zonnetje schijnt heb je dus lang plezier van onder andere de leeuwenbek, hangpetunia en violen. Eenjarige planten worden ook wel perkplanten of perkgoed genoemd. Bij Tuincentrum Oosterhout vind je een ruim en divers assortiment met deze kleurrijke, vrolijke plantjes. Daar wordt iedereen toch vrolijk van? Kom dus in het voorjaar perkplanten shoppen in ons tuincentrum!

Open filters Sluit filters

Verfijn resultaten

Wanneer plant je de eenjarige planten?

Eenjarige planten zijn speciaal gekweekt om in het voorjaar te shinen in jouw tuin of op jouw balkon. Deze planten geeft het echte voorjaarsgevoel. Omdat ze zo kleurrijk zijn, worden veel mensen hier erg blij van. Wij van Tuincentrum Oosterhout overigens ook! Het is belangrijk om te weten dat perkplanten niet winterhard zijn. Uitzonderingen voor de Fuchsia en Geranium. Zodra je deze in de winter op een koelere plek zet (garage of zonder) kunnen ze de winter overleven. Zodra de nachtvorst voorbij is, zet je deze planten weer buiten en groeien en bloeien ze weer lekker door. Omdat de plantjes dus niet winterhard zijn, kun je ze het best planten zodra de kans op nachtvorst voorbij is. Over het algemeen is dat in mei na IJsheiligen.

Eenjarige planten | Perkgoed | Perkplanten | Tuincentrum Oosterhout

De top 3 eenjarige planten van Tuincentrum Oosterhout

Wie wordt er nu niet vrolijk van de kleurrijke eenjarige planten? Voor het meest actuele assortiment verwijzen we je graag naar ons tuincentrum in Oosterhout. Bij ons vind je veel verschillende soorten eenjarige planten, maar wat is onze top 3?

  • Fuchsia - De Fuchsia wordt ook wel Bellenplant genoemd en valt vooral op door het bijzondere uiterlijk. De Fuchsia is in verschillende kleuren te verkrijgen en heeft het mooiste effect wanneer hij in een hanging basket is geplant. De bloeitijd van de Fuchsia is van mei tot en met september. Een zomerlang plezier dus van deze bloeiers!
  • Petunia - Een bekende zomerbloeier is natuurlijk de Petunia. Deze perkplant bloeit in principe van april tot en met aan de eerst vorst. Eigenlijk heb je er dus lange tijd plezier van. Petunia's zijn in verschillende soorten te verkrijgen. Zet de Petunia in de zon, maar niet op een plek met veel wind.
  • Viooltjes - Iedereen kent ze wel: de welbekende viooltjes! Viooltjes zorgen ervoor dat er een ware kleurenexplosie ontstaat in de tuin of op het balkon. Wist je dat er maar liefst 400 verschillende soorten violen bestaan? Dan moet hier zeker weten voor jou een favoriet tussen zitten!

Eenjarige planten | Perkplanten | Perkgoed | Tuincentrum Oosterhout

Kleurrijke eenjarige planten kopen je bij Tuincentrum Oosterhout

Woon je in de buurt van Dongen, Raamsdonkveer, Breda of Oosterhout en ben je op zoek naar perkplanten voor een mooie prijs? Bij Tuincentrum Oosterhout ben je van harte welkom voor een ruim assortiment eenjarige planten. Maak jouw tuin of balkon vrolijk en kleurrijk met ons perkgoed. Wanneer je een bezoekje brengt aan ons tuincentrum, kun je meteen ook ons assortiment met vaste planten en klimplanten zien. In ons tuincentrum vind je alles om de tuin of het balkon op te fleuren én te onderhouden. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder alvast de route en dan zien we je hopelijk snel een keer bij Tuincentrum Oosterhout! 
 

Eenjarige planten | Perkplanten | Perkgoed | Tuincentrum Oosterhout

Nieuwsbrief