Rozen en klimplanten

Ben je opzoek naar rozen voor in de tuin en woon je in de omgeving van Oosterhout? In iedere tuin is wel een mooi plekje te vinden voor de roos. Rozen zijn er in vele soorten en maten, zoals struikrozen, stamrozen en klimrozen. Er zijn zelfs ook bodembedekkende rozen. Klimrozen moeten goed vastgezet worden om te voorkomen dat ze gaan hangen. Ze hechten zichzelf niet, zoals bijvoorbeeld een klimhortensia dat wel doet. Rozen zijn echte zonaanbidders en moeten in het voorjaar flink worden teruggesnoeid. Naast rozen hebben wij in ons tuincentrum ook tal van verschillende klimplanten, zoals Hedera en Clematis.

Open filters Sluit filters

Verfijn resultaten

Rozen snoeien

Het is belangrijk om op de juiste manier de rozen te snoeien, zodat de roos goed blijft groeien en er uiteindelijk veel bloemen aan de plant komen. Het snoeien van de rozen kan het beste in de maand maart. Eerder is onverstandig, omdat de roos dan nog kapot kan vriezen en gevoeliger zal zijn om ziektes op te lopen. Lees meer over het snoeien van rozen in deze handige tuintips. Je kunt ook altijd de medewerkers van ons tuincentrum om tips en advies vragen over het snoeien van de rozen uit de tuin.

Rozen en klimplanten

Klimplanten: Clematis en Hedera

Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste is de Clematis en de Hedera. Deze wordt ook wel Klimop genoemd. Maar er zin natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de sterk groeiende Bruidsluier, de geurende Kamperfoelie en niet te vergeten de Blauwe regen en de al eerder genoemde Klimhortensia.

Twee soorten klimplanten

De klimplanten die wij kennen zijn in twee verschillende soorten te verdelen: zelfhechtende klimplanten en rankende klimplanten. Weet jij wat het verschil is tussen deze twee? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet:

  • Zelfhechtende klimplanten: De naam zegt het eigenlijk al: deze planten hebben geen ondersteuning nodig tijdens het groeien. De klimplanten zoeken zelf hun weg en doordat de wortels zich vast zetten aan bijvoorbeeld de schutting of een muur, kunnen ze gemakkelijk verder groeien.
  • Rankende klimplanten: In tegenstelling tot de zelfhechtende klimplanten hebben rankende klimplanten 'iets' nodig om omheen te kunnen draaien en hebben steun nodig tijdens het groeien. Wat goed gebruikt kan worden bij deze klimplanten is betongaas.

Laten we één ding voorop stellen dat klimplanten hun eigen weg wel gaan en kunnen soms super hard groeien. Het is dan ook belangrijk om de planten goed in de gaten te houden. Snoei ze bijvoorbeeld zeer regelmatig om enorme uitlopers te voorkomen en je kunt de groei van de klimplanten sturen door ze vast te zetten met bindmateriaal.

Rozen en klimplanten kopen in Oosterhout

Wil je meer weten over rozen? Of over onze klimplanten? Kom dan eens langs in ons tuincentrum in Oosterhout. Wij verkopen naast de rozen en klimplanten nog veel meer soorten tuinplanten, zoals vaste planten, heesters en coniferen. Tevens hebben wij ook verschillende soorten tuingereedschap die het tuinieren een stuk gemakkelijker maken. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder alvast de route naar ons tuincentrum en dan zien we je hopelijk snel!

Nieuwsbrief