Heesters

Heesters; in de volksmond beter bekend onder de term 'struiken' staan vrijwel in iedere tuin mooi. Weet je al wat je wilt uitstralen met de tuin? Een verwilderde botanische tuin of juist een moderne strakke tuin met strak gesnoeide hagen? Er is altijd wel een heester die aan jouw wensen zal voldoen. Kom bij Tuincentrum Oosterhout gerust eens langs voor wat meer inspiratie op het gebied van heesters. Daarnaast kunnen onze medewerkers je alles vertellen over de diverse heesters die je in ons tuincentrum kunt vinden.

Open filters Sluit filters

Verfijn resultaten

Groenblijvende heesters of bladverliezende heesters

Heesters of struiken zijn eigenlijk net zo belangrijk als een haag in de tuin of bomen. Onder de heesters vallen heel veel verschillende soorten. Zo zijn er bijvoorbeeld groenblijvende heesters. Deze soorten heesters blijven in de winter groen, omdat ze hun groene blad behouden. Omdat ze dus groen blijven, heb je het hele jaar door kleur in de tuin. En van groen in de tuin wordt iedereen toch blij! Groenblijvende heesters kunnen op elke plek in de tuin geplaatst worden: in een perkje, in een border of in de volle grond. Groenblijvende heesters zijn ook perfect te combineren met bijvoorbeeld vaste planten. Naast groenblijvende heesters is er nog een andere soort heester: bladverliezende heesters. In de winter is deze soort kaal, maar in het voorjaar komen er weer bladeren aan de heester. Er zijn ook heesters die gaan bloeien. Dit gebeurt eigenlijk wanneer de struik weer volop blad heeft. Wil je weten welke planten je nog meer kunt combineren met heesters? Kom langs en vraag het gerust aan één van de Tuincentrum Oosterhout medewerkers.

Heesters bij Oosterhout

Een heester of struik kan een echte blikvanger zijn in de tuin, vooral als je ze in bijzondere vormen snoeit of ze op een prominente plek plant in de tuin. Heesters worden vaak aangeschaft om hun speciale bladvorm of bladtekening. Bij ons in het tuincentrum in Oosterhout vind je zowel bladverliezende als groenblijvende heesters. Wij hebben enkele bekende soorten heesters voor je op een rijtje gezet:

  • Ribes
  • Forsythia
  • Laurier
  • Buxus
  • Rhododendron

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vervelend probleem: de buxusrups of buxusmot

Een vervelend probleem bij de buxus is de buxusrups of buxusmot. De piepkleine rupsen kunnen de onderkant van de buxus flink beschadigen. Uiteindelijk wordt er zoveel van de buxus weg gegeten dat er de buxus helemaal afsterft. Erg zonde natuurlijk, maar helaas is dit een probleem die we veel zien. Wanneer je last hebt van de buxusmot of buxusrups of je hebt het vermoeden dat dit het probleem is, kom dan gerust langs bij Tuincentrum Oosterhout voor advies en tips om dit probleem op een goede manier te bestrijden.

Kom voor mooie heesters naar Tuincentrum Oosterhout

Weet je precies welke heester in de tuin moet gaan stralen of kun je nog wel wat advies gebruiken? Wij kunnen ons voorstellen dat je toch nog wat vragen hebt over de verschillende heesters. Welke soorten kun je mooi combineren? Kom langs bij ons in het tuincentrum in Oosterhout. Onze medewerkers staan namelijk altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. Wanneer je ons tuincentrum komt bezoeken, kun je meteen onze tuinplanten afdeling zien met onder andere rozen, klimplanten en zaden. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we je hopelijk snel!

Nieuwsbrief