5 stappen voor een mooi gazon

De hoogste tijd om het gazon onder handen te nemen, om er voor te zorgen dat het gras bij jou groener is dan bij de buren! 

In 5 Stappen een mooi groen gazon

 1. Verticulteren van het gazon
  Door te verticulteren blijft het gazon in top conditie. Graswortels moeten voldoende kunnen ademen, daar zorg je voor met het verticulteren. Tijdens het verticulteren komt de bovenste laag mos van de bodem los, dit doet men met een verticulteermachine of hark. Door het gazon te verticuteren kan het daarna weer ademen en komt het regenwater weer goed bij de wortels. Het voorjaar is de beste tijd om te verticulteren.
 2. Inzaaien van kale plekken
  Na het verticulteren kan het zo zijn dat er kale plekken ontstaan in het gazon. Voor een perfect gazon is het dan ook nodig nieuw graszaad in te zaaien. Binnen enkele weken zal het gazon weer helemaal vol met groen gras staan. Gebruik hiervoor bij voorkeur dezelfde graszaden als bij de aanleg. Bevochtig de kale plekken regelmatig, tot geruime tijd na de kieming van de zaden. 
 3. Kalk strooien
  Direct na het inzaaien kun je gelijk aan de slag met het strooien van kalk. Het gras heeft kalk nodig om de zuurgraad van de bodem op het juiste niveau te behouden. Met het kalk verhoog je de pH waarde van het gazon. Maar wat is het nu precies het juiste niveau? De pH waarde moet tussen de 5,5 en 7,0 liggen, voor het meten van de waarde kun je een pH-bodemtest doen.
 4. Bemesten voor een gezond grasveldje
  Een gezond gazon moet bemest worden, om te korten aan te vullen. Er zijn twee soorten meststoffen: organische en minerale kunstmeststoffen. uiteraard is het beter organische meststoffen te gebruiken.
 5. Elke week maaien
  Laat allereerst de messen van de grasmaaier nakijken, voor een goed resultaat moeten de messen wel scherp zijn. 
  Voor het mooiste gazon is het van belang om wekelijks te maaien in de periode van mei t/m oktober.

  Heb je al specifieke vragen? Kom dan gerust bij ons langs of neem per telefoon of per e-mail contact met ons op! Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé graszoden specialist van Oosterhout met alles voor een mooi gazon!
Open filters Sluit filters

Verfijn resultaten

Nieuwsbrief