Regenton

Wil je een regenton in de tuin? Dan ben je zeer milieubewust! Regenwater is veel beter voor de plantjes dan kraanwater omdat er bijna geen kalk in zit en bovendien bespaar je op de waterrekening. Door water op te vangen in een regenton doe je goeds voor jezelf, voor de plantjes en het milieu! Wij hebben diverse maten en soorten op voorraad in ons tuincentrum te Oosterhout. Voor jouw tuingereedschap ben je bij ons aan het juiste adres! 

Open filters Sluit filters

Verfijn resultaten

Welke regenton past er bij jou?

De keuze bestaat uit een kunststof of houten regenton, een handig klein model voor op het balkon, of een grote regenton in het geval je een grote tuin hebt. Dit hangt uiteraard af van de ruimte die je beschikbaar hebt en wat je met het water zou willen doen. Wil je het water ook gebruiken om de auto te wassen bijvoorbeeld? Dan is een grotere maat een goed idee. Houten regentonnen moeten van extra sterk hout gemaakt worden. Dit type regenton sluit goed aan bij een landelijke tuin. Kunststof regentonnen zijn wat minder mooi om te zien, maar zeker gebruiksvriendelijker, het aansluiten op de regenpijp is ook makkelijker uit te voeren dan bij een houten regenton. Weet je niet helemaal wat de beste keuze is? Bekijk dan ons volledige assortiment in het tuincentrum en stel ons gerust jouw vragen!

Een regenton aansluiten op de regenpijp

Om een regenton aan te sluiten op de regenpijp kom je met de juiste instructies zelf een heel eind. Start met het boren van een gat in de regenpijp, in veel gevallen krijg je bij de regenton een boor meegeleverd. Om het gat gaat een klem heen welke je vast maakt met enkele schroefjes. Met een beetje handigheid gaat dat zeker lukken! Om met de gieter goed bij het kraantje van de regenton te kunnen is het zaak de regenton op een voetstuk of verhoging te plaatsen. Bij veel merken regentonnen is het mogelijk een bijpassend voetstuk te bestellen in het zelfde materiaal. Door het bekijken van onderstaand filmpje van Tuinmanieren zal het één en ander zeker duidelijk worden.

Regenton kopen in Oosterhout

Je hebt al een regenton, maar je wilt meer doen?

Het klimaat verandert overduidelijk en de stabiliteit van het weer neemt af. Soms regent het intensief weken aaneengesloten en dan is het lang achter elkaar kurk droog. Ons watersysteem kan die heftige regenval niet altijd aan, wat kan leiden tot wateroverlast op veel plaatsen in het land. Naast de regenton is een tuin met minder bestrating ook goed voor het verwerken van heftige regenbuien. Meer planten in de tuin zorgt tevens voor vogels, bijen en vlinders in de tuin, en dat heeft ook weer zijn voordelen. De onderstaande video geeft meer informatie over dit onderwerp. 

Bewatering uit de regenton: de benodigdheden vind je bij Tuincentrum Oosterhout

Op het gebied van bewatering heb je natuurlijk verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor:

  • Gieters
  • Tuinslangen
  • Automatische sproeisystemen

Het voordeel aan een regenton, is naast de winst voor je waterrekening en het milieu, dat je aan de ton en een gieter voldoende hebt. Je hoeft geen systemen af te stellen en kunt meteen aan de slag! 

Regenton en bewatering GroenRijk Oosterhout

Tot ziens bij Tuincentrum Oosterhout

Je bent van harte welkom in ons tuincentrum in Oosterhout voor bewatering, tuingereedschap van onder andere het merk Gardena en nog veel meer. Uiteraard helpen wij je graag bij je vragen en voorzien wij je indien nodig van vakkundig advies. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij geopend en  helpen wij jou met veel plezier op weg! Graag tot ziens!

 

Nieuwsbrief