Tips voor het planten van jouw perkplanten

Tips voor het planten van jouw perkplanten

Wie wordt er nu niet blij van perkplanten? Wij van Tuincentrum Oosterhout in ieder geval wel! Perkplanten worden ook wel eenjarige planten of perkgoed genoemd, zijn kleurrijk en zorgen voor sfeer in de tuin of op het balkon of terras. Van perkplanten krijgen wij zin in het voorjaar en de zomer. Daarom vind je in ons tuincentrum perkplanten van de beste kwekers. Met perkplanten kun je jouw tuin, balkon of terras binnen no time veranderen in een kleurrijke bloemenpracht! Wij geven je graag tips wanneer en hoe je perkplanten het best kunt planten.

Wanneer plant je jouw perkplanten?

Het is goed om te weten dat perkplanten eenjarige planten zijn en de vorst niet overleven. Daarom is het belangrijk om de perkplanten te planten zodra de kans op nachtvorst voorbij is. Vaak is dit in mei na IJsheiligen. De kans dat het daar 's nachts nog gaat vriezen is erg klein. Dus na IJsheiligen kun je de perkplanten met een gerust hart planten. Wil je de perkplanten toch eerder planten en wordt er een koude nacht voorspeld? Dan raden wij je aan om de planten te beschermen met een doek.

Tuincentrum Oosterhout | Tips voor het planten van perkplanten

Tips voor het planten van jouw perkplanten

Volg onze handige tips voor het planten van de perkplanten:

  • Wil je de perkplanten in een bloempot of plantenbak? Zorg dat overtollig water uit de pot of bak kan stromen. Vul vervolgens de potten met potgrond, maak met een plantenschepje kleine kuiltjes, haal de planten uit de potjes en zet ze in de grond. Vul de pot tot ongeveer twee centimeter onder de rand met potgrond, geef voldoende water en verwijder regelmatig uitgeboeide bloemen.
  • Wil je de perkplanten in de tuin planten? Maak dan eerst de grond een beetje los met een hark. Maak vervolgens met een plantenschep kleine kuiltjes in de grond waar je het perkgoed wilt planten. Haal de plantjes uit het potje en zet ze in de kuiltjes. Druk voorzichtig aan met wat tuinaarde of potgrond. Zodra alle planten een mooie plek in de tuin hebben gekregen is het belangrijk om water te sproeien. Doe dit regelmatig, want daar houden de perkplanten wel van!

Zoals je kunt lezen, heb je tuingereedschap nodig bij het planten van het perkgoed. Heb je dit thuis niet? Dan kun je hiervoor uiteraard ook bij Tuincentrum Oosterhout terecht.

Tuincentrum Oosterhout | Tips voor het planten van perkplanten

Op zoek naar perkplanten? Kom naar Tuincentrum Oosterhout

Ben je op zoek naar perkplanten? Kom dan naar Tuincentrum Oosterhout voor een kleurrijk en divers assortiment. Met onze tips kun je gemakkelijk de perkplanten in jouw tuin of in plantenbakken planten. Heb je toch nog vragen over de perkplanten? In ons tuincentrum staan onze medewerkers voor je klaar, maar je kunt ons ook altijd even bellen (0162-451852) of mailen (info@tuincentrumoosterhout.nl). Haal het voorjaar dus in huis met onze perkplanten en geniet van al het moois! 

Bezoek ons tuincentrum

Nieuwsbrief