Potgrond

Op zoek naar potgrond? Bij Tuincentrum Oosterhout vind je verschillende soorten potgrond. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig namelijk voor elke categorie tuinplanten en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laat groeien en bloeien. Naast de diverse soorten potgrond hebben wij in ons tuincentrum ook meststoffen en bestrijdingsmiddelen.

Open filters Sluit filters

Verfijn resultaten

Wat is potgrond eigenlijk precies?

Potgrond is altijd een mix van diverse natuurlijke grondstoffen. Als basis wordt er vaak gebruik gemaakt van veen of kokos en dat wordt vermengd met boomschors, compost, meststoffen, kalk en kokos. De samenstelling zorgt ervoor dat de potgrond goed het water en lucht kan vasthouden. Daardoor is potgrond een voedzame grond voor bloemen en planten in bijvoorbeeld bakken of potten. De plant kan op deze manier goed groeien en bloeien. Het is verstandig wanneer om om de zoveel tijd het potgrond te vervangen. Op de verpakking van de potgrond kun je lezen hoe lang de werking optimaal is. 

Soorten potgrond

Potgrond is er niet in één soort, maar in veel verschillende soorten. Enkele voorbeelden zijn: turf, potgrond en tuingrond. Deze voorbeelden worden ook weer opgesplitst in andere soorten. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Buxusgrond
  • Zaai- en stekgrond
  • Cactus potgrond
  • Kamerplanten potgrond
  • Potgrond voor mediterrane planten
  • Universele potgrond

Diverse soorten potgrond vindt u bij Tuincentrum Oosterhout

Hoe gebruik je potgrond? 

Nadat je de juiste potgrond voor de juiste plant hebt gevonden, is het de vraag hoe jede potgrond op de juiste manier gebruikt. Voor planten in een pot zet je eerst de plant met plastic pot er nog omheen in het water. Zo kan de kluit zich vullen met water en is de eerste behoefte aan vocht voldaan. Zorg dat de pot minimaal één, maar het liefst meerdere gaten heeft onderin de pot. Op deze manier kan het overtollige water goed weg lopen. Vul de pot met een laag potgrond, zodat de plant op de juiste hoogte in de pot komt te staan. Haal de plastic pot van de plant en zet de plant met kluit in de pot. De ruimte om de plant heen vul je ook weer op met potgrond. Druk de potgrond voorzichtig aan. Na een aantal maanden is de voeding uit de potgrond niet meer voldoende, dan is het dus tijd om de plant bij te mesten. Bij Tuincentrum Oosterhout vind je diverse soorten meststoffen voor planten. Vraag één van onze medewerkers welke soort je het best kunt gebruiken. 

Potgrond van Pokon

Bij ons tuincentrum in Oosterhout verkopen we potgrond van Pokon. Pokon bestaat al 90 jaar. Inmiddels is Pokon in ieder huishouden bekend; is het niet de bekende flesjes met plantenvoeding, dan is het zeker wel de potgrond. Voor meer informatie over de potgrond van Pokon kun je contact met ons opnemen of kom gerust langs in onze winkel.

Pokon potgrond

Potgrond kopen bij Tuincentrum Oosterhout

Ben je dus op zoek naar potgrond? Dan ben je bij ons in Oosterhout op het juiste adres. Bekijk de openingstijden van onze winkel en plan hieronder gemakkelijk de route naar ons tuincentrum. Graag tot ziens bij Tuincentrum Oosterhout.

 

Nieuwsbrief