Kerstbomen

Opzoek naar een adres om kerstbomen te kopen? Kom dan vanaf begin december naar Tuincentrum Oosterhout om jouw kerstboom uit te zoeken. Dan staan ze weer voor je klaar: de échte kerstbomen op ons buitenterrein in werkelijk alle hoogtes, diktes en soorten die je maar wenst. Ze zeggen wel eens Kerst is de leukste tijd van het jaar; maar zonder kerstboom geen echte Kerst!

Open filters Sluit filters

Verfijn resultaten

Een echte kerstboom!

Er gaat niets boven een echte kerstboom! De frisse geur van dennennaalden brengt die echte kerstsfeer bij jou in huis. In ons tuincentrum in Oosterhout kun je terecht voor echte kerstbomen in allerlei soorten en maten. Geef je de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? Of heb je liever geen echte boom in huis? Wij hebben ook een ruim aanbod kunstkerstbomen voor jou. Of je nu kiest voor een echte kerstboom of een kunstkerstboom; de medewerkers van ons tuincentrum helpen je graag om de perfecte boom uit te zoeken.

Verzorgingstips voor de kerstboom

Om zo lang mogelijk te genieten van de kerstboom adviseren we je het volgende te doen:

  • Laat de kerstboom eerst een dagje acclimatiseren. Van de winkel of het buiten terrein naar de woonkamer is nogal een temperatuurverschil. Ons advies is om die reden de boom eerst 24 uur te laten acclimatiseren in de hal, schuur of bijkeuken.
  • Geef de boom met kluit gelijk een paar liter water. Kies je voor een boom zonder kluit? Zaag dan een stukje van de stam af en zet de boom in een emmer water of in een kerstboomhouder met water. Zo kan de boom zich volzuigen met water en is de onderkant weer vers.
  • Als de boom dan de huiskamer in mag, let er dan op dat de kerstboom niet bij de verwarming staat. Zorg voor minimaal 2 meter afstand. Staat de kerstboom te dicht bij een verwarming, dan is de kans groot dat de naalden van de boom gaan uitvallen en er bruine plekken ontstaan.
  • Geef de boom dagelijks water om zodoende uitdroging te voorkomen en dus ook uitvallende naalden. 
  • Universele plantenvoeding houdt de boom langer in conditie en helpt tegen het uitvallen van de naalden.

Met deze tips kun je de kerstboom goed verzorgen en heb je lang plezier van de boom. Heb je toch nog vragen? Vraag het dan gerust aan de medewerkers van ons tuincentrum in Oosterhout.

Kerst voorbij, boom houden?

Wil je na de Kerst de kerstboom houden? Dat kan zeker! Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet: 

  • Bij aankoop moet je al bewust kiezen voor een kerstboom die in een pot is opgekweekt. Neem geen boom die specifiek voor de Kerst is gerooid en opgepot. Deze bomen zijn voordeliger, maar zullen minder kans hebben op overleven in de tuin of op het balkon.
  • Houd de kerstboom uit de buurt van de verwarming.
  • Geef de boom voldoende water, zo'n halve liter per dag.
  • Na de feestdagen zet je de boom zo snel mogelijk buiten op het terras of plant je hem in de volle grond van de tuin. In het geval dat het vriest kun je beter even wachten met het planten van de kerstboom. 

Kerstversiering voor bij de kerstboom

Uiteraard bieden wij ook een ruim assortiment aan kerstversiering, denk aan kerstboomverlichting, houten decoratie kerstbomen, kerstballen, kerstslingers en meer. Maar ook indien je klaar bent met het versieren van de kerstboom en op zoek gaat naar kerstversiering voor elders in huis, kun je bij ons je hart ophalen. Denk aan decoratietakken, kerststukjes of kerstboeketten uit onze bloemenwinkel. Onze kerstshow is vanaf 1 november klaar!

Kom naar Tuincentrum Oosterhout voor kerstbomen van kwaliteit

Kom dus naar Tuincentrum Oosterhout voor de mooiste kerstboom en om alvast de kerstsfeer te proeven in ons tuincentrum! Plan hieronder de route naar ons tuincentrum in Oosterhout, zoek een kerstboom uit en geniet deze feestdagen! Heb je vragen over onze kerstbomen? Zien we je snel bij Tuincentrum Oosterhout?

Nieuwsbrief