Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ooievaarsbek, familie van de Geraniaceae. De bloemkleur is wit-zachtlila en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen+bruin en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 45 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Geranium albiflorum? De Geranium albiflorum is ook wel bekend als Ooievaarsbek. Deze Geraniaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 45 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Geranium albiflorum? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Ooievaarsbek Wetenschappelijke naam: Geranium albiflorum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Geranium Familie: Geraniaceae Bloemkleur: Paars, Wit
  • Bladkleur: Bruin, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 45 Giftig: Nee
Nieuwsbrief