Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wijfjesvaren, familie van de Athyriaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Athyrium filix-femina 'Minutissimum'? De Athyrium filix-femina 'Minutissimum' is ook wel bekend als Wijfjesvaren. Deze Athyriaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 25 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Athyrium filix-femina 'Minutissimum'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Wijfjesvaren Wetenschappelijke naam: Athyrium filix-femina 'Minutissimum' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Athyrium Familie: Athyriaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw
  • Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Nieuwsbrief