Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Roze deutzia, familie van de Philadelphaceae. De bloemkleur is wit gevuld en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is slecht verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Deutzia scabra 'Candidissima'? De Deutzia scabra 'Candidissima' is ook wel bekend als Roze deutzia. Deze Philadelphaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 250 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Deutzia scabra 'Candidissima'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Roze deutzia Wetenschappelijke naam: Deutzia scabra 'Candidissima' Type plant: Heester
  • Geslacht: Deutzia Familie: Philadelphaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee
Nieuwsbrief