Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Aardbeiboom, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. oktober tot en met november. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortarme aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in het openbaar groen en grote tuinen. Deze plant stelt weinig eisen aan de standplaats. Vrij droge, voedselarme, zwak zure grond is al voldoende. Een vochthoudende bodem met wat humus erin vindt ze wel prettiger. Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Arbutus unedo? De Arbutus unedo is ook wel bekend als Aardbeiboom. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 300 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Arbutus unedo? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Aardbeiboom Wetenschappelijke naam: Arbutus unedo Type plant: Heester
  • Geslacht: Arbutus Familie: Ericaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Oktober, November
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee
Nieuwsbrief