Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Abelia, familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is wit-roze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groenrozewit. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen.. Deze plant is goed te combineren met 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Abelia grandiflora 'Confetti'? De Abelia grandiflora 'Confetti' is ook wel bekend als Abelia. Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 125 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Abelia grandiflora 'Confetti'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Abelia Wetenschappelijke naam: Abelia grandiflora 'Confetti' Type plant: Heester
  • Geslacht: Abelia Familie: Caprifoliaceae Bloemkleur: Roze, Wit
  • Bladkleur: Groen, Roze, Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee
Nieuwsbrief