Oleanderweekend | 25% korting

Oleanderweekend | 25% korting

Tijdens het Paasweekend van vrijdag 15 april t/m maandag 18 april is het Oleanderweekend bij Tuincentrum Oosterhout. Tijdens deze dagen zijn alle Oleanders in de aanbieding met 25% korting! In de winkel vind je een ruim assortiment Oleanders in verschillende maten, struik Oleanders en Oleanders op stam. 

 

Onze openingstijden tijdens het Oleanderweekend is:

 

Goede Vrijdag 15 april    09:00 - 18:00 uur
Zaterdag 16 april 09:00 - 17:00 uur
1e Paasdag 17 april Gesloten
2e Paasdag 18 april 10.00 - 17.00 uur

 

 

 

 

 


 

Met oleander in de tuin creëert u een echte vakantiesfeer! Het is een exotische plant die veel voorkomt rondom de Middellandse Zee. De plant kan maar weinig vorst verdragen en kan het beste als kuipplant behandeld worden. 

De oleander is een van de makkelijkste en meest geliefde kuipplanten, een sieraad voor elk zonnig terras. Tijdens een vakantie in het Middellandse Zeegebied zult u deze rijk bloeiende struik overal tegenkomen. De takken zijn bezet met leerachtig, lancetvormig blad. De witte, roze of rode bloemen zitten in losse schermen en verschijnen de hele zomer door. De oleander is ook geschikt als leivorm, prachtig om tegen een muur te zetten of als smalle haag te gebruiken. Heel bijzonder is de oleander als boompje, de struik groeit als bol bovenaan een stammetje.

 

Plant de oleander in een ruimte kuip of pot, gevuld met speciale kuipplantengrond. Plaats deze kuipplant liefst op een zonnige plek. De potgrond mag niet uitdrogen, geef dus vooral in warme perioden ruim water. Geef in de periode mei tot en met augustus om de twee weken plantenvoedsel in het gietwater. Om de twee tot drie jaar verpotten. Deze wintergroene exotische plant kan een heel klein beetje vorst hebben, overwinter de struik echter bij voorkeur in een lichte vorstvrije ruimte. Vanaf april weer buiten zetten, maar pas op met late nachtvorst. Snoeien is niet nodig, eventueel in het voorjaar licht uitdunnen. Het is ook mogelijk de takken terug te knippen voordat de plant naar de winterberging gaat. 

Nieuwsbrief